Sosyal Bilimlerde Araştırma Projesi Hazırlama Çalıştayı Katılım Çağrısı

7 Temmuz 2022

Kadir Has Üniversitesi ve TÜBİTAK işbirliği ile hazırlanan Sosyal Bilimlerde Araştırma Projesi Hazırlama Çalıştayı, Türkiye sosyal bilimler araştırma alanında daha yetkin araştırma projeleri hazırlanması için gereken bilgi ve deneyim aktarımını gerçekleştirmeyi, geliştirilmekte olan projelere geri bildirim vermeyi ve proje pazarlarındaki başarılarını artırmayı amaçlamaktadır.

Bu çalıştay, sosyal bilimlerde doktorasını bitirmiş ya da bitirmekte olan ve proje hazırlama eğitimi almak isteyen akademisyenlere açıktır. Deneyimli araştırmacıların yöneteceği bir izlekte araştırma projelerinin (1) kavramsallaştırma, (2) projelendirme, (3) bütçelenme ve (4) yürütme bölümlerini içeren sunuşlar ve tartışmalar içerecektir.

Eğitmenler:

• Prof. Dr. Dilek Cindoğlu, Kadir Has Üniversitesi, Kadın Çalışmaları Doktora Programı Koordinatörü
  • Prof. Dr. Sibel Kalaycıoğlu, ODTÜ, Sosyoloji
  • Prof. Dr. Ayşe Gündüz Hoşgör, ODTÜ, Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları
  • Prof. Dr. Nilay Çabuk Kaya, Ankara Üniversitesi, Sosyoloji

Bu yoğun proje geliştirme programına katılmak isteyenlerin özgeçmiş ve araştırma projesi önerilerini (konu, kapsam, literatür ve metodoloji kısımlarından oluşan, max. 5 sayfa), en geç 10 Ağustos 2022 tarihine kadar [email protected] adresine yollamaları beklenmektedir.

Katılım sınırlı sayıda olacağı için değerlendirmeler başvuru sırasına göre yapılacaktır. Katılımcılar 15 Ağustos 2022 tarihinde bilgilendirilecektir.

Çalıştaya kabul edilen ve İstanbul dışından gelecek katılımcılara (faturalandırdıkları ulaşım ve konaklama desteği, çalıştay bitiminde sağlanacaktır (Geldikleri şehirden İstanbul’a ulaşımları için km başına 1 TL, max. 600 TL ve konakladıkları gece başına 250 TL). Ayrıca çalıştay KHAS kampüsünde ve 3 tam gün olup öğle yemeği ve kahve desteği de sağlanacaktır.