Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümümüzün Kadrosu Genişliyor

1 Eylül 2021

Yeni eğitim-öğretim yılında Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümümüze iki yeni isim katıldı.

 

Dr. Öğr. Üyesi M. Kerem Çoban

M. Kerem Çoban, Kamu Politikası alanındaki doktorasını 2017 yılı sonunda Lee Kuan Yew School of Public Policy, National University of Singapur’da tamamladı. Doktora çalışmaları öncesinde de Kalkınma Çalışmaları alanında yüksek lisans derecesini 2013 yılında Cenevre’deki Graduate Institute of International and Development Studies’den (IHEID) ve Uluslararası İlişkiler alanındaki lisans derecesini 2011 yılında Kadir Has Üniversitesi’nden aldı.

Doktora çalışmalarını müteakip, Şubat 2018-Nisan 2021 arasında Koç Üniversitesi’ndeki GLODEM Araştırma Merkezi’nde Araştırma Görevlisi (Yerleşik olmayan misafir) olarak bulundu. Hali hazırda Barselona’daki IBEI Enstitüsü’nden Dr. Fulya Apaydın’ın FLAS adlı projesinde kolaboratör ve de Lozan Üniversitesi’ndeki LAGAPE Araştırma Merkezi’nde de ortak üyedir. Kerem’in araştırma ve ders alanları karşılaştırmalı kamu politikası, düzenleyici yönetişim ve uluslararası politik ekonomi alanlarının kesişimindedir.

 

Dr. Sibel Karadağ

Sibel Karadağ, lisans derecesini Siyasal ve Toplumsal Bilimler alanında Sabancı Üniversitesi’nde (2010); yüksek lisans derecesini Avrupa Çalışmaları alanında yine Sabancı Üniversitesi’nde (2012) ve ikinci yüksek lisans derecesini de Sosyal Politika programı ile LSE’de (2012) tamamladı. Doktora derecesini ise 2020 yılında Koç Üniversitesi’nden aldı.

2020/2021 yıllarında, Koç Üniversitesi Göç Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (MiReKoc) doktora sonrası araştırmacı olarak Horizon 2020 ADMIGOV projesini yürüttü. 2018/2019 akademik yılında Fulbright bursiyeri olarak Yale Üniversitesi’nde bulundu. 2020 yılında Göç Araştırmaları Derneği (GAR) kapsamında proje yürütücülüğü ve akademik koordinatörlük yapan Karadağ, “On the Eve of a New ‘Deal’: Scope, Actors, and Methods” başlıklı projesi ile 2021/2022 döneminde Mercator-IPM bursiyeri olmaya hak kazandı.

Karadağ’ın başlıca ilgi alanları arasında eleştirel güvenlik ve sınır çalışmaları, göç ve hareketlilik, siyasi coğrafya, siyaset sosyolojisi, egemenlik ve vatandaşlık ve sosyal teori/siyaset felsefesi yer almaktadır. Çalışmalarını ABD, Kanada, Birleşik Krallık, Almanya, Yunanistan, Avusturya ve İspanya gibi pek ülkedeki üniversitelerde ve ISA ve EISA gibi uluslararası konferanslarda sundu. Uluslararası proje raporlarının yanı sıra çalışmaları GeopoliticsTurkish StudiesComparative Migration Studies ve Toplum ve Bilim gibi ulusal ve uluslararası dergilerde yayınlandı.

Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.