Göç Ekonomisi Konferansı

30 Mart 2023 - 31 Mart 2023
Cibali Salonu

EBRD, King’s College London ve Kadir Has Üniversitesi’nin ortak olarak düzenlediği Göç Ekonomisi Konferansı, ekonomi alanındaki en parlak beyinleri bugün dünyanın karşı karşıya olduğu en acil sorunlardan birini tartışmak üzere bir araya getiren bir etkinlik olmaya hazırlanıyor. 30-31 Mart 2023 tarihlerinde Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde gerçekleşecek olan bu uluslararası konferans, en yeni araştırma bulgularına ve politika oluşturmaya yönelik yenilikçi yaklaşımlara odaklanarak göç ekonomisini çeşitli perspektiflerden keşfetmek için bir fırsat olacak.

Katılımcılar, göçün işgücü piyasası üzerindeki etkisi, mültecilerin yeniden yerleştirilmesinin ekonomisi ve göçün ekonomik kalkınmadaki rolü gibi konularda önde gelen uzmanları dinleyecek. Konferansta ayrıca politika yapıcıların etkili göç politikaları geliştirmede karşılaştıkları zorluklar ve farklı yaklaşımların potansiyel fayda ve maliyetleri de ele alınacak.

Göç Ekonomisi Konferansı, günümüzün en karmaşık ve acil konularından birine ilişkin değerli içgörüler sağlayan ilgi çekici ve bilgilendirici bir etkinlik olmayı vaat ediyor. Dünyadan göç alanında uzman akademisyenleri ve politika yapıcıları bir araya getirecek olan bu konferansta ayrıca 30 Mart günü uluslararası kuruluşlardan (EBRD, OECD, ICMPD) temsilcilerin katıldığı bir politika paneli de gerçekleştirilecek.

Konferansın detaylı programını incelemek için tıklayın.

Göç Ekonomisi Konferansı (4th Workshop on the Economics and Politics of Migration)

1. Gün: 30 Mart 2023, Perşembe / 09.00-18.00

2. Gün: 31 Mart 2023, Cuma / 10.15-14.10

Etkinlik dili İngilizcedir. Simültane tercüme yapılmayacaktır.

KHAS Finans Seminerleri – Dr. İdil Ayberk Aydın